Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de lait
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 15 g de sucre en poudre
- 2 œufs
- 220 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 1 c. à café de sel
- 80 g de beurre mou, coupé en morceaux
- 1 chorizo (env. 400 g)
- 1 jaune d'œuf, battu
- 1 c. à café de graines de sésame
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2370.5 kJ / 569 kcal
- Białko
- 23.5 g
- Węglowodany
- 30.5 g
- Tłuszcz
- 38.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.8 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 1578 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mac & cheese au cheddar et moutarde
55 min
Brioches italiennes
3h 15min
Mac and cheese
35 min
One pot crozets aux lardons et fromage
30 min
Bretzel aux 3 fromages
1h 5min
Tarte au saint-nectaire
50 min
Sangria blanche
35 min
Cocktail Bellini
5min
Pizza ball
2h 35min
Tourte au camembert
3h
Truffade de pommes de terre au cantal, sauge et lardons fumés
1h 5min
Soupe de courge, petites pâtes et chorizo
30 min