Urządzenia i Akcesoria
Jabłka pod kruszonką
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
4 porcji
Składniki
-
45 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
330 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
-
¾ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
45 g cukru45 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
45 g płatków owsianych
-
45 g mąki pszennej45 g mąki pszennej pełnoziarnistej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
5.7 mg
Białko
3.5 g
Kalorie
1055.3 kJ /
252.2 kcal
Tłuszcz
10.2 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Węglowodany
38.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mus rabarbarowy
55 Min
Wegańskie jabłka pod kruszonką z lodami waniliowymi
1 Std.
Trifle z rabarbarem
2 Std. 45 Min
Galette z borówkami
1 Std. 25 Min
Ciasto migdałowe z Santiago
1 Std. 30 Min
Rabarbar pod kruszonką
55 Min
Orkiszowa galette z rabarbarem
3 Std. 10 Min
Ciastka z czerwoną porzeczką
30 Min
Maślankowa panna cotta z duszonymi śliwkami
3 Std. 40 Min
Owoce zapiekane pod kruszonką „ze wszystkiego”
50 Min
Placek z jabłkami i owsianą kruszonką
1 Std. 35 Min
Szybkie ciasto ze śliwkami
1 Std. 10 Min