Jabłka pod kruszonką

Jabłka pod kruszonką

4.9 60 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
4 porcji

Składniki

  • 45 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 330 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
  • ¾ łyżeczki cynamonu, mielonego
  • 45 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
    45 g cukru
  • 45 g płatków owsianych
  • 45 g mąki pszennej pełnoziarnistej
    45 g mąki pszennej

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 5.7 mg
Białko 3.5 g
Kalorie 1055.3 kJ / 252.2 kcal
Tłuszcz 10.2 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Węglowodany 38.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...