![Vin blanc chaud à l'orange et aux épices Vin blanc chaud à l'orange et aux épices](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b487f4af5f5eb363d49e7057ad8d8024/Derivates/4c36e8750c166b1e973daab964318fbaa2f9a076.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- le zeste d'une orange non traitée
- 40 g de sucre en poudre
- 750 g de vin blanc sec de Savoie
- 2 étoiles de badiane
- ½ gousse de vanille, fendue et égrainée
- Wartości odżywcze
- na 1 verre
- Kalorie
- 425.8 kJ / 102 kcal
- Białko
- 0.3 g
- Węglowodany
- 9.4 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 1.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Liqueur de whisky
2h
Sangria blanche aux agrumes
10p
Cidre chaud aux épices
20p
Punch pétillant à la clémentine et à la grenade
20p
Punch de l'Avent
15 min
Vin chaud aux agrumes
12hod. 25min
Cocktail Amaretto sour
10p
Vin blanc chaud
12hod. 25min
Vin chaud alsacien de Noël
40p
Punch de Noël
2 Std. 15 Min
Glace à la violette
12h
Nougat glacé au poivre de Sichuan
12hod. 25min