Gratin de potiron aux châtaignes

Gratin de potiron aux châtaignes

4.4 307 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 portions

Składniki

  • d'emmental en morceaux
    100 g
  • d'eau
    600 g
  • de chair de potiron épluchée et coupée en morceaux
    1000 g
  • de châtaignes cuites et pelées
    300 - 400 g
  • de beurre demi-sel en morceaux
    50 g
  • de farine de blé
    50 g
  • de lait
    500 g
  • de noix de muscade fraîchement râpée
    1 pincée
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 273.1 kcal / 1142.7 kJ
Białko 8.1 g
Tłuszcz 11.4 g
Węglowodany 36.1 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 122.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...