Gratin de potiron aux châtaignes

Gratin de potiron aux châtaignes

4.4 317 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 portions

Składniki

  • 100 g d'emmental en morceaux
  • 600 g d'eau
  • 1000 g de chair de potiron épluchée et coupée en morceaux
  • 300 - 400 g de châtaignes cuites et pelées
  • 50 g de beurre demi-sel en morceaux
  • 50 g de farine de blé
  • 500 g de lait
  • 1 pincée de noix de muscade fraîchement râpée
  • 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 122.8 mg
Białko 8.1 g
Kalorie 1142.7 kJ / 273.1 kcal
Tłuszcz 11.4 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 36.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...