Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g d'échalotes
- 1 gousse d'ail
- 15 g d'huile d'olive
- 500 g de tomates bien mûres, coupées en morceaux
- 20 g de miel
- 2 c. à café de gingembre en poudre
- 1 pincée de piment d'Espelette
- 1 branche de thym frais
- 1 feuille de laurier
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 375 kJ / 89 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 4.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauce napolitaine
1h
Sauce soubise
30 min
Confiture fruits rouges-prosecco
35min
Confiture abricot-amande à la rose
6h 45min
Confiture de fruits rouges et de graines de chia sans cuisson
12h 15min
Chutney de poivrons au safran
55min
Confiture de framboises au romarin
30 min
Sauce aigre-douce aux poivrons
40 min
Mayonnaise aux herbes
15min
Confiture pêche-myrtille
6 godz.
Sauce au poivron et piment d'Espelette
25min
Champignons à la grecque à la harissa
4 Std. 40 Min