Urządzenia i Akcesoria
Krewetki w sosie maślanym
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
6 porcji
Składniki
-
15 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
90 - 110 g cebuli przekrojonej na pół
-
6 ząbki czosnku
-
120 g masła pokrojonego na kawałki
-
600 - 650 g krewetek, mrożonych, obranych, uprzednio rozmrożonych600 - 650 g krewetek, surowych, obranych
-
15 g soku z cytryny
-
10 g miodu
-
75 g białego wina, wytrawnego
-
¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
bagietka do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1079.6 mg
Białko
14.9 g
Kalorie
1030 kJ /
246.2 kcal
Tłuszcz
17.3 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
10.6 g
Węglowodany
5.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Orientalna zupa z owocami morza
40 Min
Zupa rybna z krewetkami i małżami
50 Min
Małże po marynarsku
1 Std. 15 Min
Makaron z owocami morza duszonymi w winie
40 Min
Kanapki z tatarem z łososia i kremem z awokado
20 Min
Sałatka z krewetek i chrupiących warzyw
45 Min
Delikatne rumienienie krewetek
15 Min
Makaron z krewetkami i cukinią
40 Min
Omułki w białym winie
35 Min
Omułki w śmietanowym sosie z białego wina
45 Min
Saganaki z krewetkami i fetą
35 Min
Makaron z krewetkami i szpinakiem
50 Min