Lasagne z czerstwego chleba

Lasagne z czerstwego chleba

3.8 14 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
8 porcji

Składniki

  • sera grana padano pokrojonego na 3 cm kawałki
    150 - 200 g
Sos boloński
  • warzyw, mieszanych (np. selera naciowego, marchewki, cebuli), pokrojonych na kawałki
    200 g
  • ząbki czosnku
    2
  • oliwy z oliwek
    40 g
  • mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
    800 g
  • wody
    80 g
  • koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona
  • przecieru pomidorowego typu passata
    300 g
  • soli
    1 - 1 ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ - 1 łyżeczka
Masa śmietanowo-jajeczna
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    200 g
    200 g mleka
  • jajka
    2
  • soli
    ½ łyżeczki
Przygotowanie lasagne
  • masło do natłuszczenia formy i na wierzch lasagne
  • kromek pieczywa czerstwego (patrz wskazówka)
    12 - 16

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 919 kcal / 3836 kJ
Białko 74.4 g
Tłuszcz 55.1 g
Węglowodany 29.1 g
Błonnik 5.4 g
Tłuszcz nasycony 15.3 g
Sód 1122.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...