
Urządzenia i Akcesoria
Lasagne z czerstwego chleba
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
8 porcji
Składniki
-
sera grana padano pokrojonego na 3 cm kawałki150 - 200 g
Sos boloński
-
warzyw, mieszanych (np. selera naciowego, marchewki, cebuli), pokrojonych na kawałki200 g
-
ząbki czosnku2
-
oliwy z oliwek40 g
-
mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki800 g
-
wody80 g
-
koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
przecieru pomidorowego typu passata300 g
-
soli1 - 1 ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ - 1 łyżeczka
Masa śmietanowo-jajeczna
-
śmietany, min. 30% tłuszczu200 g
-
jajka2
-
soli½ łyżeczki
Przygotowanie lasagne
-
masło do natłuszczenia formy i na wierzch lasagne
-
kromek pieczywa czerstwego (patrz wskazówka)12 - 16
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
919 kcal /
3836 kJ
Białko
74.4 g
Tłuszcz
55.1 g
Węglowodany
29.1 g
Błonnik
5.4 g
Tłuszcz nasycony
15.3 g
Sód
1122.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Galette z krojonymi ziemniakami i porem (TM6)
1 godz. 20 min
Ziemniaczana tortilla na parze (TM6)
45 min
Ziemniaczana tortilla na parze (TM5)
45 min
Sałatka na ciepło z ziemniakami i jajkiem (z osłoną noża miksującego 2.0)
45 min
Chrupiący placek z cebulą (flammkuchen) (TM5)
1 godz.
Gratin z ziemniaków i selera
1 godz. 10 min
Makaron po alpejsku
45 min
Kotlety z czerstwego chleba z papryką
30 min
Kiełbasy zapiekane w cieście (Toad in the hole)
55 min
Zapiekanka ziemniaczana
40 min
Naleśniki z warzywami zapiekane pod sosem beszamelowym
1 godz. 45 min
Szybka zapiekanka ziemniaczana à la gratin
45 min