Fasolka szparagowa w sosie warzywno-pomidorowym (w słoikach na zimę)

Fasolka szparagowa w sosie warzywno-pomidorowym (w słoikach na zimę)

4.7 51 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
5 słoików

Składniki

  • wody
    700 g
  • żółtej fasolki szparagowej, świeżej pokrojonej na 3-4 cm kawałki
    1500 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    300 g
  • ząbki czosnku
    4
  • cebuli przekrojonej na pół
    300 g
  • czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    300 g
  • oleju
    100 g
  • papryki słodkiej, mielonej
    2 łyżeczki
  • liście laurowe, suszone
    3
  • ziaren ziela angielskiego
    5
  • koncentratu pomidorowego
    400 g
  • octu 10%
    40 g
  • cukru
    60 g
  • soli
    3 łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 łyżeczka

Wartości odżywcze na 1 słoik

Kalorie 424.2 kcal / 1775 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 21.2 g
Węglowodany 57.4 g
Błonnik 16.7 g
Tłuszcz nasycony 1.4 g
Sód 1616.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...