
Urządzenia i Akcesoria
Fasolka szparagowa w sosie warzywno-pomidorowym (w słoikach na zimę)
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
5 słoików
Składniki
-
wody700 g
-
żółtej fasolki szparagowej, świeżej pokrojonej na 3-4 cm kawałki1500 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki300 g
-
ząbki czosnku4
-
cebuli przekrojonej na pół300 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki300 g
-
oleju100 g
-
papryki słodkiej, mielonej2 łyżeczki
-
liście laurowe, suszone3
-
ziaren ziela angielskiego5
-
koncentratu pomidorowego400 g
-
octu 10%40 g
-
cukru60 g
-
soli3 łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
424.2 kcal /
1775 kJ
Białko
9 g
Tłuszcz
21.2 g
Węglowodany
57.4 g
Błonnik
16.7 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Sód
1616.9 mg