
Urządzenia i Akcesoria
Fasolka szparagowa w sosie warzywno-pomidorowym (w słoikach na zimę)
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
5 słoików
Składniki
-
700 g wody
-
1500 g żółtej fasolki szparagowej, świeżej pokrojonej na 3-4 cm kawałki
-
300 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
4 ząbki czosnku
-
300 g cebuli przekrojonej na pół
-
300 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
100 g oleju
-
2 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
3 liście laurowe, suszone
-
5 ziaren ziela angielskiego
-
400 g koncentratu pomidorowego
-
40 g octu 10%
-
60 g cukru
-
3 łyżeczki soli
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
1616.9 mg
Białko
9 g
Kalorie
1775 kJ /
424.2 kcal
Tłuszcz
21.2 g
Błonnik
16.7 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Węglowodany
57.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Mizeria do słoików (TM5)
2 godz. 25 min
Papryka po chorwacku (TM6)
35 min
Ogórki w zalewie curry (TM6)
25 min
Kawior z cukinii (w słoikach na zimę)
1 godz. 10 min
Przecier pomidorowy (passata) z bazylią i czosnkiem
1 godz. 15 min
Słodko-kwaśny sos z cukinii i papryki
9 godz.
Mus jabłkowy (na szarlotkę)
40 min
Leczo z pieczarkami (w słoikach na zimę)
1 godz. 30 min
Przecier pomidorowy (passata) z chili i czosnkiem
1 godz.
Ketchup z cukinii
1 godz.
Przecier pomidorowy z ziołami i czosnkiem (passata)
1 godz. 10 min
Klasyczny włoski przecier pomidorowy (passata)
55 min