
Urządzenia i Akcesoria
Wino musujące z syropem owocowym
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
2 porcje
Składniki
-
soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego (z 1-2 pomarańczy)100 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (z 1-2 cytryn)50 g
-
syropu barmańskiego grenadina25 g
-
cukru80 g
-
pestek granatu (z ok. ¼ granatu), plus dodatkowa ilość do dekoracji40 g
-
tymianku cytrynowego, świeżego plus dodatkowa ilość do dekoracji2 - 3 gałązki
-
wino musujące, typu Prosecco schłodzone (260-300 g)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
160.5 kcal /
672 kJ
Białko
0 g
Tłuszcz
0 g
Węglowodany
16.5 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Sód
5 mg