Urządzenia i Akcesoria
Wino musujące z syropem owocowym
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
2 porcje
Składniki
-
100 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego (z 1-2 pomarańczy)
-
50 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (z 1-2 cytryn)
-
25 g syropu barmańskiego grenadina
-
80 g cukru
-
40 g pestek granatu (z ok. ¼ granatu), plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
2 - 3 gałązki bazylii, świeżej2 - 3 gałązki tymianku cytrynowego, świeżego plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
wino musujące, typu Prosecco schłodzone (260-300 g)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
5 mg
Białko
0 g
Kalorie
672 kJ /
160.5 kcal
Tłuszcz
0 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
16.5 g