Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g de agua
- 175 g de cebolla de cambray
- 175 g de coliflor, en ramillete
- 175 g de papas cambray, cortadas en cuartos
- 150 g de zanahoria, peladas y en rodajas
- 100 g de aceite
- 8 dientes de ajo
- 250 g de chiles cuaresmeños, cortados en rodajas
- 60 g de vinagre
- ½ cucharadita de pimienta negra entera
- 2 hojas de laurel, secas
- 2 cucharaditas de orégano
- ½ cucharadita de tomillo seco
- 1 ½ cucharadita de sal
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 487 kJ / 116 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz a la mexicana
50 min
Chicharrón en salsa verde
35 min
Adobo básico
30 min
Tepache
120 godz.
Chiles chipotles dulces
1h
Chiles en escabeche
30 min
Buñuelos de rodilla
2h
Ensalada de nopales
20 min
Chicharrón en salsa verde
25 min
Salsa picante de cacahuate
15 Min
Tamales de Frijol
3h
Chiles jalapeños en escabeche
40 min