![Chiles en escabeche Chiles en escabeche](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7AFFF5C2-42EF-40CF-BDCC-07F9524118B3/Derivates/272D403A-4C9B-4A61-B271-AEFA88CBDF0A.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g de agua
- 175 g de cebolla de cambray
- 175 g de coliflor, en ramillete
- 175 g de papas cambray, cortadas en cuartos
- 150 g de zanahoria, peladas y en rodajas
- 100 g de aceite
- 8 dientes de ajo
- 250 g de chiles cuaresmeños, cortados en rodajas
- 60 g de vinagre
- ½ cucharadita de pimienta negra entera
- 2 hojas de laurel, secas
- 2 cucharaditas de orégano
- ½ cucharadita de tomillo seco
- 1 ½ cucharadita de sal
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 487 kJ / 116 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pambazos CDMX
2h 30min
Chiles chipotles dulces
1h
Chiles en escabeche
30min
Chicharrón en salsa verde
35min
Chicharrón en salsa verde
35min
Caldo de camarón
40min
Calabaza en tacha
1 Std. 15 Min
Mermelada de tejocote y vainilla
1h
Chiles jalapeños en escabeche
40min
Adobo básico
30min
Esquites de feria
25min
Salsa de molcajete
10 Min