Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crepas
- 50 g de mantequilla y un poco más para freir
- 500 g de leche
- 200 g de agua
- 250 g de harina
- 4 huevos
- 1 cdita de sal
Relleno
- 100 g de queso Gruyère, en trozos
- 2 piezas de chile poblano, lavados, devenados y partidos en 3
- 1 cebolla blanca, en cuartos
- 250 g de calabacita, en trozos
- 2 ramilletes de flor de calabaza, solo la flor
- 3 piezas de elote blanco, desgranado
- 75 g de mantequilla
- 500 g de leche
- 1 cdita de concentrado de caldo de pollo
- 1 cdita de sal
- 1 cdita de pimienta negra molida
- 250 g de crema ácida
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1747 kJ / 416 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de chile poblano
25 Min
Crema de elote
20 Min
Crepas de pollo en salsa de chile poblano
55 min
Albóndigas con jitomate al chipotle
1 Std.
Tamal de cazuela con rajas
1 Std.
Chiles rellenos de tamal
1 Std. 20 Min
Rajas con queso
25 Min
Sopa de tortilla
40min
Chile ancho relleno de frijol y plátano
1 Std. 50 Min
Chowder de queso
35min
Pastel azteca
1 Std. 20 Min
Pasta al poblano
35min