Crepas mexicanas

Crepas mexicanas

4.3 33 oceny
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
10 porciones

Składniki

Crepas
  • 50 g de mantequilla y un poco más para freir
  • 500 g de leche
  • 200 g de agua
  • 250 g de harina
  • 4 huevos
  • 1 cdita de sal
Relleno
  • 100 g de queso Gruyère en trozos
  • 2 piezas de chile poblano lavados, devenados y partidos en 3
  • 1 cebolla blanca en cuartos
  • 250 g de calabacita en trozos
  • 2 ramilletes de flor de calabaza solo la flor
  • 3 piezas de elote blanco desgranado
  • 75 g de mantequilla
  • 500 g de leche
  • 1 cdita de concentrado de caldo de pollo
  • 1 cdita de sal
  • 1 cdita de pimienta negra molida
  • 250 g de crema ácida

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Białko 13 g
Kalorie 1747 kJ / 416 kcal
Tłuszcz 24 g
Błonnik 2 g
Węglowodany 36 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...