![Crepas mexicanas Crepas mexicanas](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E4F19AA5-049D-46F1-B9D0-A388EEB40DD9/Derivates/2F0D699C-D792-4357-B210-331D5399D0D5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crepas
- 50 g de mantequilla y un poco más para freir
- 500 g de leche
- 200 g de agua
- 250 g de harina
- 4 huevos
- 1 cdita de sal
Relleno
- 100 g de queso Gruyère, en trozos
- 2 piezas de chile poblano, lavados, devenados y partidos en 3
- 1 cebolla blanca, en cuartos
- 250 g de calabacita, en trozos
- 2 ramilletes de flor de calabaza, solo la flor
- 3 piezas de elote blanco, desgranado
- 75 g de mantequilla
- 500 g de leche
- 1 cdita de concentrado de caldo de pollo
- 1 cdita de sal
- 1 cdita de pimienta negra molida
- 250 g de crema ácida
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1747 kJ / 416 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Albóndigas con jitomate al chipotle
1h
Crema de chile poblano
25min
Tinga de pollo
30min
Pastel azteca
1h 20min
Ensalada de surimi
10min
Taquitos de huitlacoche en salsa poblana gratinados
37min
Molotes de plátano rellenos de queso
45min
Pacholas
35min
Chiles anchos rellenos de chicharrón
1h
Tlacoyos de pueblo rellenos de requesón
40min
Crepas de pollo en salsa de chile poblano
55min
Pasta al poblano
35min