Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1800 g de agua
- 10 chiles chipotle, secos
- 20 g de vinagre blanco
- 3 hojas de laurel, secas
- 1 cda de azúcar
- 190 g de queso panela
- 145 g de plátano macho, maduro, pelado y en trozos
- 15 g de aceite
- 2 claras de huevo
- 2 yemas de huevo
- ½ cdita de sal fina
- aceite para freír
- de harina
- crema ácida
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 2104 kJ / 501 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Romeritos
1h 40min
Champurrado del puesto de tamales
15 Min
Chicharrón en salsa verde
35 min
Ponche
40 min
Jericallas
5h
Chicharrón en salsa verde
35 min
Chicharrón en salsa verde
25 min
Entomatado de res con verdolagas
1h
Tamales de elote, queso y zarzamora
2h 30min
Pambazos CDMX
2h 30min
Champurrado
25 min
Torta de chilaquiles de la Condesa
35 min