![Romeritos Romeritos](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3698E9E3-195D-422E-8C24-E709100A2EC0/Derivates/753260E1-F06E-4171-8729-53414A868A36.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de camarones secos, limpios y pelados
- 2000 g de agua
- 500 g de romeritos, limpios
- ½ cdita de orégano, tostado
- ½ cdita de pimienta negra entera, tostada
- ½ cdita de pimienta gorda, tostada
- ½ rama de canela, tostada
- 1 clavo de olor, tostado
- ½ cdita de tomillo seco, tostado
- ½ cdita de semillas de comino, tostadas
- 1 tortilla de maíz, quemada
- 10 g de almendras, tostadas
- 15 g de pasas, asadas
- 2 chiles guajillo, asados y sin semillas
- 2 chiles pasilla, asados y sin semillas
- 2 chiles anchos, asados y sin semillas
- 150 g de jitomate, asado
- 150 g de tomate verde, asado
- 75 g de cebolla, asada
- 1 diente de ajo, asado
- 400 g de papas cambray, peladas y cortadas en cuartos
- 90 g de chocolate oaxaqueño
- 25 g de piloncillo, en trozos pequeños
- ½ cdita de sal fina
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 724 kJ / 172 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Bacalao a la Vizcaina
1 Std. 15 Min
Mole de olla vegano
45 min
Pollo con mole verde
1 Std.
Chicharrón en salsa verde
35 min
Ponche
40 min
Pierna adobada navideña
1 Std. 45 Min
Caldo de camarón
40 min
Chicharrón en salsa verde
35 min
Adobo básico
30 min
Mole de olla vegetariano
1 Std.
Huauzontles en caldillo de jitomate
50 min
Entomatado de res con verdolagas
1 Std.