Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de camarones secos, limpios y pelados
- 2000 g de agua
- 500 g de romeritos, limpios
- ½ cdita de orégano, tostado
- ½ cdita de pimienta negra entera, tostada
- ½ cdita de pimienta gorda, tostada
- ½ rama de canela, tostada
- 1 clavo de olor, tostado
- ½ cdita de tomillo seco, tostado
- ½ cdita de semillas de comino, tostadas
- 1 tortilla de maíz, quemada
- 10 g de almendras, tostadas
- 15 g de pasas, asadas
- 2 chiles guajillo, asados y sin semillas
- 2 chiles pasilla, asados y sin semillas
- 2 chiles anchos, asados y sin semillas
- 150 g de jitomate, asado
- 150 g de tomate verde, asado
- 75 g de cebolla, asada
- 1 diente de ajo, asado
- 400 g de papas cambray, peladas y cortadas en cuartos
- 90 g de chocolate oaxaqueño
- 25 g de piloncillo, en trozos pequeños
- ½ cdita de sal fina
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 724 kJ / 172 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Calabaza en tacha
1h 15 min
Bacalao a la Vizcaina
1h 15 min
Caldo de camarón
40min
Chicharrón en salsa verde
35 Min
Adobo básico
30min
Caldo de habas con nopales
9 Std.
Pollo con mole verde
1h
Chicharrón en salsa verde
35 Min
Chiles en nogada
1h
Caldo de camarón
25 min
Huauzontles en caldillo de jitomate
50min
Mole Negro
2h