Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 bolillos secos, en rebanadas (2 cm)
- 150 g de queso cotija
- 750 g de agua
- 400 g de piloncillo granulado
- 3 piezas de anís estrella
- 2 ramas de canela
- 1 cáscara de limón verde
- 100 g de pasas
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1520 kJ / 362 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 75 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Agua de tamarindo y vainilla
1h
Atole de fresa
25min
Champurrado de galleta
20min
Atole de Piña
25min
Atole de amaranto
20min
Champurrado
25min
Atole de arroz de la esquina
35min
Atole de canela
35min
Calabaza en tacha
1 Std. 15 Min
Horchata de avena
10 Min
Atole de guayaba
40min
Gorditas de nata callejeras
30min