Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Caldo y relleno
- 380 g de jitomate, cortados en cuartos
- 55 g de cebolla
- 1 diente de ajo
- 1 cdita de sal fina
- 1 pizca de orégano seco
- 50 g de queso panela
- 100 g de chile poblano asado, pelado, sin semillas y cortados en trozos
Masa
- 400 g de harina de maíz
- 1 cdita de sal fina
- 1 cdita de polvo para hornear
- 30 g de aceite
- 480 g de agua
Corundas
-
10
hojas de milpa, (las hojas de la planta de maíz)
lub 10 hojas de maíz para tamal, tiernas - 2000 g de agua
- crema ácida
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 1042 kJ / 248 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mole de olla
35min
Chicharrón en salsa verde
35min
Tamal de cazuela con rajas
1h
Tamales Verdes
2h 30min
Pozole Rojo
1h 30min
Esquites de feria
25min
Tamales de elote con rajas
4u. 45min
Manchadito
40min
Tamales dulces de pasas
2h
Pambazos CDMX
2h 30min
Tinga de pollo - Demo - presentadores
30min
Tamales de pollo y salsa verde
2h