Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Caldo y relleno
- 380 g de jitomate, cortados en cuartos
- 55 g de cebolla
- 1 diente de ajo
- 1 cdita de sal fina
- 1 pizca de orégano seco
- 50 g de queso panela
- 100 g de chile poblano asado, pelado, sin semillas y cortados en trozos
Masa
- 400 g de harina de maíz
- 1 cdita de sal fina
- 1 cdita de polvo para hornear
- 30 g de aceite
- 480 g de agua
Corundas
-
10
hojas de milpa, (las hojas de la planta de maíz)
lub 10 hojas de maíz para tamal, tiernas - 2000 g de agua
- crema ácida
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 1042 kJ / 248 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tamales Verdes
2h 30 min
Tacos al pastor chilangos
40 Min
Tacos al pastor
1h 10min
Tradicional barbacoa hidalguense
3 Std.
Cochinita pibil
4 Std.
Tamales de pollo y salsa verde
2h
Chicharrón en salsa verde
35 Min
Birria
1 Std.
Tamales guanajuatenses
2h 30 min
Birria de res estilo Jalisco
1 Std. 45 Min
Chicharrón en salsa verde
35 Min
Pozole Rojo
1 godz. 30 min