Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 65 g de chile ancho, desvenados y sin semillas
- 65 g de chile mulato, desvenados y sin semillas
- 40 g de ajonjolí tostado
- 100 g de cebolla, en trozos
- 30 g de aceite
- 35 g de pasitas
- 140 g de plátano macho, cortado en rodajas
- 500 g de caldo de pollo
- 300 g de jitomate, asado y en trozos
- 1 pieza de pan dulce, (p.ej. concha) una pieza pequeña
- 1 tostada
- 1 ½ cdita de sal fina
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1050 kJ / 250 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pollo con mole almendrado
2 Std.
Mole Negro
2 Std.
Rollo de guayaba
2 Std. 30 Min
Enchiladas de mole rojo
1h
Buñuelos de feria con miel de guayaba y piloncillo
55min
Pollo con mole
1h
Adobo con carne
50 min
Mole amarillo
35 min
Polvo de chile piquín para sazonar
10min
Mole huasteco
20 Min
Mole xiqueño
1h 20min
Pollo con mole TM6
1h