![Tlapique de verduras Tlapique de verduras](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3635B8F2-63FA-4A59-8EA1-03DB24EFEFA7/Derivates/8FA74EA2-F189-43BF-B71A-D0848D6A6AEF.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tlapiques
- 8 hojas de maíz para tamal
- agua caliente, para remojar las hojas
- 320 g de nopales, cortados en tiras
- 300 g de calabacita, cortada en cubitos
- 500 g de jitomate, cortado en cubitos
- 120 g de chile cuaresmeño, desvenado, cortado en tiras
- 8 flores de calabaza
- 8 hojas de epazote
- 80 g de aceite de oliva
- 1 ½ cucharada de sal
Cocción
- 700 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 525 kJ / 125 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tamales de Frijol
3h
Atole de arroz sin lácteos
30 Min
Ponche
40 min
Pozole Blanco
1 Std.
Gelatina de café y almendras
1h 15 min
Agua de chayote
10 min
Flan de amaranto
4h 40min
Ensalada de surimi y arroz
40 min
Albóndigas al cilantro con calabacitas
50 Min
Esquites de feria
25 Min
Enmoladas rellenas de plátano macho
30 Min
Tortitas de pollo en salsa verde
1 Std.