Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tlapiques
- 8 hojas de maíz para tamal
- agua caliente, para remojar las hojas
- 320 g de nopales, cortados en tiras
- 300 g de calabacita, cortada en cubitos
- 500 g de jitomate, cortado en cubitos
- 120 g de chile cuaresmeño, desvenado, cortado en tiras
- 8 flores de calabaza
- 8 hojas de epazote
- 80 g de aceite de oliva
- 1 ½ cucharada de sal
Cocción
- 700 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 525 kJ / 125 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ensalada de nopales
20min
Agua de jamaica y tuna
10 min
Bolitas de plátano macho
40min
Crema de chícharos con calamares y jitomate
50min
Huachinango con hoja santa, crema de frijol y nieve de mango-mandarina
1 godz.
Ensalada tricolor
15 Min
Crema vegana de nuez
25min
Gelatina de café y almendras
1 godz. 15 min
Plátanos machos rellenos de picadillo
2 godz.
Romeritos veganos
1 godz.
Huauzontles en caldillo de jitomate
50min
Rajas con elote
20min