Flor de calabaza rellenas de mousse de huitlacoche

4.5 2 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 6 godz.
8 porciones

Składniki

Mousse de huitlacoche
  • 50 g de cebolla blanca en trozos
  • 15 g de aceite
  • 320 g de huitlacoche
  • 50 g de agua
  • 3 cdas de concentrado de caldo de pollo
  • 100 g de mayonesa
  • 150 g de queso crema
  • 1 cdita de grenetina en polvo
Salsa de chile poblano
  • 80 g de cebolla en trozos
  • 1 diente de ajo
  • 2 chiles poblanos en trozos
  • 20 g de aceite
  • 40 g de queso crema
  • 30 g de leche
  • 220 g de crema
  • ¼ cda de concentrado de caldo de pollo
  • 1 cdita de sal
Emplatado
  • 3 ramilletes de flor de calabaza sin tallo ni pistilo
  • 600 g de agua

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porción

Białko 4 g
Kalorie 1370 kJ / 326 kcal
Tłuszcz 29 g
Błonnik 1 g
Węglowodany 12 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...