Wersje kompatybilne
Flor de calabaza rellenas de mousse de huitlacoche
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mousse de huitlacoche
- 50 g de cebolla blanca, en trozos
- 15 g de aceite
- 320 g de huitlacoche
- 50 g de agua
- 3 cdas de concentrado de caldo de pollo
- 100 g de mayonesa
- 150 g de queso crema
- 1 cdita de grenetina en polvo
Salsa de chile poblano
- 80 g de cebolla, en trozos
- 1 diente de ajo
- 2 chiles poblanos, en trozos
- 20 g de aceite
- 40 g de queso crema
- 30 g de leche
- 220 g de crema
- ¼ cda de concentrado de caldo de pollo
- 1 cdita de sal
Emplatado
- 3 ramilletes de flor de calabaza, sin tallo ni pistilo
- 600 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1370 kJ / 326 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de chile poblano
25min
Sopa de hongos y epazote
35min
Sopa de nopales
45 min
Sopa de nopales y huevo hilado
50min
Crema de flor de calabaza
30 min
Caldo de habas con nopales
9h
Caldo de nopales con chile morita
30 min
Crema de chile poblano y flor de calabaza
25min
Sopa de almendras y azafrán
30 min
Sopa de flor de calabaza
35min
Gelatina de jocoque
1 godz.
Huauzontles en caldillo de jitomate
50min