Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 45 g de ajonjolí, tostado
- 1 tortilla de maíz, tostada
- 45 g de aceite
- 130 g de cebolla, en trozos
- 2 dientes de ajo, pelados
- 4 de pimienta negra entera
- 4 de clavos de olor
- 3 chiles guajillo, limpios, asados y en trozos
- 1 de chile ancho, limpio, asado y en trozo
- 1 de elote blanco, en trozos
- 1 de calabacita, cortado en medias lunas
- 100 g ejotes, cortados por la mitad
- 400 g de jitomate guaje, asado en el comal
- 500 g de caldo de pollo, en tetrapack
- 1 ½ cditas de sal fina
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 853 kJ / 203 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bistec de res en salsa de chipotle
30 min
Bisteces con papas en pasilla
1h 15min
Cerdo entomatado
50min
Pollo encacahuatado
45 min
Entomatado de cerdo
1h
Enchiladas de mole rojo
1h
Pozole Rojo
1h 30 min
Carne en chile negro (Black Diamond)
1h 20 min
Pollo con mole verde
1h
Chicharrón en salsa verde
25 min
Tacos de canasta
1h
Pozole Verde
1h 20 min