![Clemole rojo Clemole rojo](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D435E6B4-3314-4463-8614-284EF1E7AABF/Derivates/CACEFFEC-3395-4912-914A-43649789D9F7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 45 g de ajonjolí, tostado
- 1 tortilla de maíz, tostada
- 45 g de aceite
- 130 g de cebolla, en trozos
- 2 dientes de ajo, pelados
- 4 de pimienta negra entera
- 4 de clavos de olor
- 3 chiles guajillo, limpios, asados y en trozos
- 1 de chile ancho, limpio, asado y en trozo
- 1 de elote blanco, en trozos
- 1 de calabacita, cortado en medias lunas
- 100 g ejotes, cortados por la mitad
- 400 g de jitomate guaje, asado en el comal
- 500 g de caldo de pollo, en tetrapack
- 1 ½ cditas de sal fina
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 853 kJ / 203 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Barbacoa Tex-Mex
2 Std.
Pozole Rojo
1 Std. 30 Min
Pipián rojo
1j
Chiles rellenos de tamal
1h 20min
Mole Express
50min
Tamales de elote con rajas
4u. 45min
Tacos de canasta
1j
Mole huasteco
20min
Pozole Verde
1h 20min
Tamales norteños
2 Std.
Chiles jalapeños en escabeche
40min
Salsa de chile de árbol con cacahuate
20min