Clemole rojo

Clemole rojo

5.0 3 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
6 porciones

Składniki

  • 45 g de ajonjolí tostado
  • 1 tortilla de maíz tostada
  • 45 g de aceite
  • 130 g de cebolla en trozos
  • 2 dientes de ajo pelados
  • 4 de pimienta negra entera
  • 4 de clavos de olor
  • 3 chiles guajillo limpios, asados y en trozos
  • 1 de chile ancho limpio, asado y en trozo
  • 1 de elote blanco en trozos
  • 1 de calabacita cortado en medias lunas
  • 100 g ejotes cortados por la mitad
  • 400 g de jitomate guaje asado en el comal
  • 500 g de caldo de pollo en tetrapack
  • 1 ½ cditas de sal fina

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Białko 7 g
Kalorie 853 kJ / 203 kcal
Tłuszcz 14 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 17 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...