Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 nopales, cambray
- 1 cdita de sal
- 20 g de hojas de hierbabuena fresca
- 50 g de cebolla, en trozos
- 2 dientes de ajo, pelados
- ¼ cdita de pimienta molida
- 4 hoja hojas para mixiote, cortadas por la mitad y remojadas en agua
- 750 g de filete de huachinango
- 6 cditas de mantequilla sin sal
- 600 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 958 kJ / 228 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de nopales
45min
Tortitas de carne en salsa verde
1h 40min
Sopa de hongos y epazote
35min
Pescado a la talla
40min
Salsa de xoconostle y morita asado
20 Min
Caldo de nopales con chile morita
30min
Taquitos de huitlacoche
25 Min
Pollo en salsa de huitlacoche
45min
Pescado con salsa de aguacate, pasta primavera y plátanos con cajeta
30min
Aporreadillo guerrerense
30min
Entomatado de res con verdolagas
1 Std.
Huauzontles en caldillo de jitomate
50min