![Mixiote de huachinango Mixiote de huachinango](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/CC913F3B-4BD9-455A-A219-FE4500020BD3/Derivates/475F6011-A45F-4B3E-8B07-260355A1FF2D.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 nopales, cambray
- 1 cdita de sal
- 20 g de hojas de hierbabuena fresca
- 50 g de cebolla, en trozos
- 2 dientes de ajo, pelados
- ¼ cdita de pimienta molida
- 4 hoja hojas para mixiote, cortadas por la mitad y remojadas en agua
- 750 g de filete de huachinango
- 6 cditas de mantequilla sin sal
- 600 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 958 kJ / 228 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortitas de carne en salsa verde
1hod. 40min
Sopa de hongos y epazote
35min
Chalupitas de pepino y atún
20 min
Pierna adobada navideña
1h 45 min
Chileatole
55min
Envuelto de pescado en hoja de maíz
35min
Tlapique de verduras
25min
Chile relleno de mariscos
1 Std. 30 Min
Chicharrón en salsa verde
35min
Rollitos de pollo con hongos y epazote
55min
Aporreadillo guerrerense
30min
Crema de jitomate y Filetes de pescado con papas
50 Min