Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 cda de aceite vegetal
- 100 g de tomate verde, pelado
- 1 chile serrano, sin semillas (ver tip)
- 200 g de queso oaxaca
- 300 g de queso de rancho
- 200 g de chorizo, en mitades
- 200 g de cecina, en tiras de 1 cm
- 20 hojas de cilantro
- 100 g de cebolla
- 2 dientes de ajo, pelados
- 2 cditas de sal fina
- 1 lata de frijoles negros, (aprox. 200 g)
- 10 tostadas, (ver tip)
- 2 jitomates, rebanados (aprox. 5 mm)
- 1 aguacate, rebanado
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1982 kJ / 472 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 821 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bistec de res en salsa de chipotle
30 min
Enchiladas de pollo
40min
Bisteces para dos TM6
35min
Sabanitas de filete de res al romero
25min
Flautas de res
1 godz.
Tortitas de carne en salsa verde
1h 40min
Enchiladas suizas
1 godz.
Tacos ahogados en salsa de chile piquín
1 godz.
Flautas ahogadas
1 godz.
Taquitos dorados de papa y chorizo vegetariano
55min
Sandwich horneado de pechuga de pavo
40min
Bisteces rápidos para dos
35min