Wersje kompatybilne
Korean Glass Noodles with Stir Fried Vegetables (TM5)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g rice vermicelli (Korean style, see tip)
- 5 g dried shiitake mushrooms
- 2000 g water, plus extra for cooking noodles
- 3 tsp caster sugar
- ¾ tsp ground black pepper
- 3 Tbsp light soy sauce
- 4 Tbsp toasted sesame oil
- 300 g beef fillet steak, cut in thin strips (approx. 1 cm x 5 cm)
- 200 g carrots, cut in lengths (5 cm)
- 150 g onion, halved
- 150 g fresh button mushrooms
- 2 medium eggs
- 2 pinches fine sea salt, plus ½ tsp
- 150 g fresh spinach leaves
- 4 garlic cloves
- 20 g vegetable oil
- sesame seeds, toasted, for sprinkling
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2317.3 kJ / 553.8 kcal
- Białko
- 24.8 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 32.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.1 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 969.9 mg
Alternatywne przepisy
Green Papaya Fish Soup
2 godz. 15 min
Steamed Bak Choy, Chicken And Tomato Egg Drop Soup
30 Min
Brazilian Limeade
10 min
Yucatan Style Sopa de Lima
40min
Beef Rendang
Brak ocen
Mexican Creamed Corn
30 Min
Ais Kepal Gula Melaka (Shaved Ice with Palm Sugar Syrup)
20min
Pappadums with mint and coriander chutney
50 Min
Grilled Fish with Mango Sambal
25 min
Sour Plum Candy
20min
Orange Julius
5min
Southern Banana Pudding
4h 45 min