Roast Chicken with Vegetables

Roast Chicken with Vegetables

4.6 14 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 portions

Składniki

  • onion quartered
    50 g
  • ground smoked paprika
    2 tsp
  • ground cayenne pepper
    1 tsp
  • dried oregano
    2 tsp
  • dried thyme
    2 tsp
  • dried rosemary
    1 tsp
  • fine sea salt
    2 tsp
  • ground black pepper
    1 tsp
  • olive oil plus 2 Tbsp for drizzling
    50 g
  • apple cider vinegar
    25 g
  • white wine
    100 g
  • uncooked, whole chicken
    1500 - 2000 g
  • sweet potatoes peeled, cut in pieces (3 cm)
    250 g
  • shallots sliced (1 cm)
    250 g
  • potatoes peeled, cut in pieces (3 cm)
    250 g
  • carrots peeled, cut in pieces (3 cm)
    250 g
  • water
    500 g
  • dried herbes de Provence
    2 tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 881.1 kcal / 3686.7 kJ
Białko 57.6 g
Tłuszcz 57.2 g
Węglowodany 29.6 g
Błonnik 5.8 g
Tłuszcz nasycony 14.4 g
Sód 1044.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...