Thai Cucumber Salad (TM5)

Thai Cucumber Salad (TM5)

4.0 1 ocena
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
4 portions

Składniki

  • cucumbers unpeeled, ends removed, halved lengthways (approx. 400 g each)
    2
  • red onion (opcjonalnie) cut vertically
    20 g
  • peanuts, roasted, salted
    50 g
  • garlic clove
    1
  • lime juice, freshly squeezed
    40 g
  • fish sauce
    20 g
  • sugar
    20 g
  • sunflower oil
    30 g
  • fresh chilli deseeded, thinly sliced (2 mm)
    1
  • fine sea salt
    ½ tsp
  • fresh coriander leaves for garnishing
    5 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 189.3 kcal / 791.9 kJ
Białko 4.9 g
Tłuszcz 13.9 g
Węglowodany 14.7 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Sód 690.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...