Thai Cucumber Salad (TM5)
TM6 TM5

Thai Cucumber Salad (TM5)

4.0 (1 ocena)

Składniki

  • 2 cucumbers, unpeeled, ends removed, halved lengthways (approx. 400 g each)
  • 20 g red onion, cut vertically (opcjonalnie)
  • 50 g peanuts, roasted, salted
  • 1 garlic clove
  • 40 g lime juice, freshly squeezed
  • 20 g fish sauce
  • 20 g sugar
  • 30 g sunflower oil
  • 1 fresh chilli, deseeded, thinly sliced (2 mm)
  • ½ tsp fine sea salt
  • 5 g fresh coriander leaves, for garnishing

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
791.9 kJ / 189.3 kcal
Białko
4.9 g
Węglowodany
14.7 g
Tłuszcz
13.9 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Błonnik
2.1 g
Sód
690.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy