Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g groundnut oil
- 15 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 2 garlic cloves
- 2 spring onions, cut in pieces (2 cm)
- 1 lime, finely grated zest and 15 g juice, plus extra for garnishing
- 15 g fresh coriander, ends of stalks removed, plus extra for garnishing
- 1 Tbsp coconut cream
- 1000 g water
- 2 fresh trout fillets, skinless (approx. 100 g each)
- 1 pinch fine sea salt, or to taste
- 1 pinch ground black pepper, or to taste
- 4 leaves round lettuce
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 994 kJ / 238 kcal
- Białko
- 22.7 g
- Węglowodany
- 3.5 g
- Tłuszcz
- 14.8 g
Alternatywne przepisy
Salmon with Ginger Sauce and Spiced Cashews
30 min
Miso Cod with Broccoli Rice
25 min
Steamed Garlic Prawns
30 min
Fish with Mixed Pepper Couscous
40 min
Prawns with Tomato, Saffron and Anchovy Sauce
35 min
Stuffed Aubergine with Saffron Yoghurt and Pomegranate Seeds
50 min
Veracruz Fish
30 min
Marmitako (Spanish Tuna Stew)
30 min
Oriental Pork Meatballs with Noodles
1h
Salmon Fillets with Salsa Verde
30 min
Cashew Nut Prawn Stir-Fry
40 min
Steamed Fish
30 min