Urządzenia i Akcesoria
Aloo Beetroot Tikki
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
10 pieces
Składniki
-
water1000 g
-
potatoes peeled, cut in pieces (2 cm)350 g
-
onions quartered70 g
-
vegetable oil plus extra for frying15 g
-
fresh green chilli halved, deseeded1
-
cooked beetroot quartered100 g
-
Kashmiri chilli powder1 tsp
-
garam masala1 tsp
-
fine sea salt1 tsp
-
plain flour for dusting1 Tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Białko
1.25 g
Kalorie
234 kJ /
56 kcal
Tłuszcz
1.79 g
Węglowodany
8.69 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Cauliflower Stuffed Parathas
45 min
Aloo Gobi (Bombay Potatoes with Cauliflower)
50 min
Stuffed Parathas
1 godz. 20 min
Paneer
4 godz. 30 min
Chapatis
1 godz. 30 min
Sambhar
1 godz. 5 min
Vegetable Samosa Filling
30 min
Mango Kulfi
4 godz. 20 min
Nadan Mutta (Egg Curry)
50 min
Chana Masala
45 min
Dal Makhani
9 godz. 30 min
Vegetable Biryani
50 min