Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de frijoles negros
- 280 g de aceite
- 5 tortillas de maíz, cortadas en tiras largas
- 100 g de cebolla
- 1 diente de ajo
- 1 chile morita
- 220 g de jitomate
- 3 hojas de aguacate
- 1200 g de agua
- 2 cucharaditas de sal
- 150 g de queso panela, cortado en cubos
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1335 kJ / 318 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de chile poblano
25 min
Crema de jitomate
30min
Sopa de frijol con quinoa
1h
Crema de elote
20 min
Crema de calabacita, cilantro y chile
40min
Crema conde bicolor
40min
Sopa de jitomate y elote
40min
Sopa de elote
35 Min
Crema de flor de calabaza
30min
Sopa de frijol y bolitas de masa
1h
Sopa de poro y papa
40min
Sopa de tortilla
25 min