Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa roja
- 20 g de chile ancho
- 2 chiles cascabel
- 5 g de chile chipolte, seco
- 25 g de aceite
- 250 g de jitomate, en cuartos
- 250 g de caldo de verduras
- 1 cucharadita de sal gruesa
Tortitas de ejotes
- 420 g de ejotes, sin puntas
- 600 g de agua
- 1 ½ cucharadita de sal fina
- 3 pizcas de pimienta negra molida
- 3 huevos
- 50 g de cebolla
- 15 g de harina de trigo
- 30 g de pan molido
- aceite vegetal
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 517 kJ / 123 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Calabacitas con elote y cilantro
20 min
Sopa de garbanzos con nopales
50 min
Caldo de habas con nopales
9 Std.
Barbacoa de hongos
30 min
Tinga de col
35 min
Cazuela de panela con espinacas y caldillo
30 min
Quesadillas de flor de calabaza y queso
30 min
Tinga de setas
25 min
Pozole de setas
1h
Entomatadas de jamaica
50 min
Tostadas de setas
30 min
Coctel de champiñones
20 min