Tortitas de ejotes con salsa de chiles rojos

Tortitas de ejotes con salsa de chiles rojos

4.4 110 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 porciones

Składniki

Salsa roja
  • 20 g de chile ancho
  • 2 chiles cascabel
  • 5 g de chile chipolte, seco
  • 25 g de aceite
  • 250 g de jitomate en cuartos
  • 250 g de caldo de verduras
  • 1 cucharadita de sal gruesa
Tortitas de ejotes
  • 420 g de ejotes sin puntas
  • 600 g de agua
  • 1 ½ cucharadita de sal fina
  • 3 pizcas de pimienta negra molida
  • 3 huevos
  • 50 g de cebolla
  • 15 g de harina de trigo
  • 30 g de pan molido
  • aceite vegetal

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Białko 5 g
Kalorie 517 kJ / 123 kcal
Tłuszcz 7 g
Błonnik 1 g
Węglowodany 10 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...