![Tortitas de ejotes con salsa de chiles rojos Tortitas de ejotes con salsa de chiles rojos](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9F11BD62-981C-417B-9A63-25DC7AD01461/Derivates/93B8E3A0-C567-4E18-B656-255D8A639A27.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa roja
- 20 g de chile ancho
- 2 chiles cascabel
- 5 g de chile chipolte, seco
- 25 g de aceite
- 250 g de jitomate, en cuartos
- 250 g de caldo de verduras
- 1 cucharadita de sal gruesa
Tortitas de ejotes
- 420 g de ejotes, sin puntas
- 600 g de agua
- 1 ½ cucharadita de sal fina
- 3 pizcas de pimienta negra molida
- 3 huevos
- 50 g de cebolla
- 15 g de harina de trigo
- 30 g de pan molido
- aceite vegetal
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 517 kJ / 123 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ensalada de nopales
20 Min
Taquitos de huitlacoche en salsa poblana gratinados
37 min
Sopa de garbanzos con nopales
50min
Tacos de papa
1hod.
Tinga de col
35 min
Taquitos de huitlacoche
25 Min
Hamburguesa de betabel con cebolla caramelizada
3klst 10 min
Enchiladas poblanas veganas
40min
Cazuela de panela con espinacas y caldillo
30min
Barbacoa de hongos
30min
Calabacitas con elote y cilantro
20 Min
Enfrijoladas
30min