Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de queso cotija, en trozos
- 500 g de col blanca, en trozos
- 40 g de aceite
- 80 g de cebolla
- ½ cdita de sal fina
- 170 g de jitomate, en cuartos
- 160 g de puré de tomate
- 30 g de chile chipotle adobado, en puré
- ½ cdita de sal fina, o al gusto
- chalupitas
- crema ácida
- cebolla morada, fileteada
- cilantro, sólo las hojas
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1576 kJ / 375 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 405 mg
Alternatywne przepisy
Calabacitas con elote y cilantro
20 min
Cazuela de panela con espinacas y caldillo
30 min
Tortitas de ejotes con salsa de chiles rojos
40 min
Pancita de hongos
1h
Tinga de setas
25 min
Entomatadas de jamaica
50 min
Barbacoa de hongos
30 min
Coctel de champiñones
20 min
Pozole de setas
1h
Sopa de garbanzos con nopales
50 min
Tacos de flor de Jamaica
1h
Taquitos de huitlacoche
25 min