Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de queso cotija, en trozos
- 500 g de col blanca, en trozos
- 40 g de aceite
- 80 g de cebolla
- ½ cdita de sal fina
- 170 g de jitomate, en cuartos
- 160 g de puré de tomate
- 30 g de chile chipotle adobado, en puré
- ½ cdita de sal fina, o al gusto
- chalupitas
- crema ácida
- cebolla morada, fileteada
- cilantro, sólo las hojas
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1576 kJ / 375 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 405 mg
Alternatywne przepisy
Mole de olla vegano
45min
Sopa de garbanzos con nopales
50 Min
Taquitos de huitlacoche en salsa poblana gratinados
37min
Tinga de setas
25 Min
Taquitos de huitlacoche
25 Min
Hongos al pastor
20p
Pancita de hongos
1h
Barbacoa de hongos
30min
Pozole de setas
1h
Entomatadas de jamaica
50 Min
Tacos de flor de Jamaica
1h
Caldo de habas con nopales
9 Std.