![Crema conde bicolor Crema conde bicolor](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/128E82DD-90A1-4D2A-8186-0454ACCD633B/Derivates/F8D98A60-674E-47ED-A3A8-223BA99DBA67.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 diente de ajo
- 10 g de aceite de oliva
- 100 g de jitomate, cortado en cuartos
- 550 g de frijoles bayos cocidos, enlatados
- 600 g de agua
- 1 pizca de semillas de comino
- ½ cucharadita de sal fina
- 550 g de frijoles negros cocidos, enlatados
- 1 ramita de epazote, sólo las hojas y un poco más para decorar
- tortillas de maíz, cortadas en tiras y fritas
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2797 kJ / 666 kcal
- Białko
- 44 g
- Węglowodany
- 114 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 18 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de tortilla
40min
Crema de chile poblano
25min
Sopa de poro y papa
40min
Crema de jitomate
30 min
Crema de calabacita, cilantro y chile
40min
Sopa de frijol y bolitas de masa
1 godz.
Crema de chile poblano y flor de calabaza
25min
Crema de pimiento con calabacitas
30 min
Crema de cilantro
30 min
Sopa de poro y papa
40min
Sopa de poro y papa
30 min
Sopa de frijol y hoja de aguacate
8sa 50 dk