Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 diente de ajo
- 10 g de aceite de oliva
- 100 g de jitomate, cortado en cuartos
- 550 g de frijoles bayos cocidos, enlatados
- 600 g de agua
- 1 pizca de semillas de comino
- ½ cucharadita de sal fina
- 550 g de frijoles negros cocidos, enlatados
- 1 ramita de epazote, sólo las hojas y un poco más para decorar
- tortillas de maíz, cortadas en tiras y fritas
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2797 kJ / 666 kcal
- Białko
- 44 g
- Węglowodany
- 114 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 18 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de tortilla
40 min
Crema de chile poblano
25 min
Sopa de nopales
45 min
Sopa de frijol con quinoa
1h
Crema de calabacita, cilantro y chile
40 min
Sopa de frijol y hoja de aguacate
8h 50min
Caldillo de tomate al chipotle
30 min
Sopa de jitomate y elote
40 min
Sopa de poro y papa
40 min
Sopa de poro y papa
40 min
Sopa de nopales y huevo hilado
50 min
Crema de chile poblano y flor de calabaza
25 min