Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 65 g de cebolla morada
- 65 g de pimiento amarillo, sin rabo ni semillas, cortado en trozos
- 35 g de chile güero, sin semillas (1 pieza aprox), y un poco más en rebanadas para decorar
- 35 g de aceite de oliva
- 1000 g de agua
- 2 cditas de sal gruesa
- 1 cdita de orégano
- 300 g de pechuga de pollo deshuesada y sin piel, cortada en trozos medianos
- 80 g de jugo de lima, recién exprimido
- 250 g de jitomate, en cuartos
- 40 g de jugo de lima
- tortillas de maíz, en juliana y fritas
- lima, en rebanadas delgadas
- cilantro, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 574 kJ / 137 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 670 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de tortilla
40min
Crema de chile poblano
25min
Crema de jitomate
30min
Chicharrón en salsa verde
35min
Sopa de jitomate y elote
40min
Pozole Rojo
1h 30min
Aguachile de pepino y palmitos
15min
Esquites de feria
25min
Carnitas de atún
40min
Pollo con mole verde
1h
Sopa de tortilla
25min
Chilaquiles rojos
25min