Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de aceite vegetal
- 400 g de hongos portobello, frescos, cortados en rebanadas
- 200 g de champiñones, cortados en rebanadas
- 200 g de setas, cortadas en rebanadas
- 4 cditas de sal gruesa
- 220 g de cebolla, y un poco más picada finamente para servir
- 8 hojas de epazote
- 35 g de chile pasilla, sin semillas
- 15 g de chile ancho, sin semillas
- 2 dientes de ajo
- 400 g de jitomate, en cuartos
- 30 g de agua
- 20 g de harina de maíz
-
800
g de fondo de verduras
lub 800 g de caldo de verduras, en tetrapack - cilantro, picado finamente
- limones, cortados en cuartos
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 684 kJ / 163 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de hongos y epazote
35min
Mole de olla vegetariano
1 godz.
Tinga de setas
25min
Barbacoa de hongos
30min
Sopa de setas
35min
Pozole de setas
1 godz.
Mole de olla vegano
45min
Caldo de habas con nopales
9 Std.
Caldo de nopales con chile morita
30min
Tinga de col
35min
Taquitos de huitlacoche
25min
Huauzontles en caldillo de jitomate
50min