Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mayonesa de ajonjolí
- 330 g de aceite de maíz
- 100 g de ajonjolí, tostado
- 5 g de mostaza
- 1 huevo
- 35 g de jugo de limón, recién exprimido
- 15 g de aceite de ajonjolí
- 100 g de agua
- 25 g de miel
- 1 cda de salsa Inglesa
- 1 cda de concentrado de caldo de pollo
Pechugas
- 2 cdas de aceite, para freir
- 700 g de pechuga de pollo, en supremas
- sal, al gusto
- pimienta negra molida, al gusto
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 3440 kJ / 819 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 75 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carne en su jugo, estilo Jalisco
30min
Pollo al limón con verduras
40min
Pollo al cilantro
35min
Pechugas a la reina
35min
Pollo Cantones con vegetales
35min
Pollo kung pao
45min
Pescado con salsa de aguacate, pasta primavera y plátanos con cajeta
30min
Carne de res con brócoli en salsa asiática, fideos de arroz y pastel de naranja
1 godz. 10 min
Pollo teriyaki
30min
Pescado con adobo
1 godz.
Pollo con ajonjolí
40min
Taquitos de camarón al chipotle con tortillas de harina
15 Min