![Tlacoyitos de haba Tlacoyitos de haba](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/25DF7212-871C-4AAA-9856-AFF68C561851/Derivates/21439467-E9A6-4F12-9A82-EFDE38273F58.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Relleno de habas
- 250 g de habas secas
- 1500 g de agua
- 1 ½ cditas de sal fina
- 50 g de cebolla
- 2 ramitas de epazote
- 15 g de aceite
- ¼ cucharadita de pimienta negra molida
Salsa de chiles rojos
- 65 g de cebolla
- 2 chiles morita, sin semillas
- 2 chiles cascabel, sin semillas
- 2 chiles de árbol secos
- 15 g de aceite
- 240 g de jitomate guaje, cortados en cuartos
- 2 ramitas de cilantro
- ½ cucharadita de sal fina
Masa de maíz
- 200 g de harina de maíz
- ¼ cucharadita de sal fina
-
200 - 270
g de agua
lub 200 - 270 g de caldo de verduras, en tetrapack
Tlacoyitos
- cebolla blanca, fileteada
- crema ácida
- cilantro, sólo las hojas, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 739 kJ / 176 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 0 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mole de olla vegano
45 min
Tlacoyos de nopal
30 min
Romeritos veganos
1 godz.
Sopa de garbanzos con nopales
50 мин.
Tinga de col
35 min
Enchiladas poblanas veganas
40 мин.
Hongos al pastor
20 Min
Tinga de setas
25min
Pancita de hongos
1 godz.
Mole de olla vegetariano
1 godz.
Enmoladas rellenas de plátano macho
30 min
Pozole de setas
1 godz.