Tlacoyitos de haba

Tlacoyitos de haba

4.0 13 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
10 porciones

Składniki

Relleno de habas
  • 250 g de habas secas
  • 1500 g de agua
  • 1 ½ cditas de sal fina
  • 50 g de cebolla
  • 2 ramitas de epazote
  • 15 g de aceite
  • ¼ cucharadita de pimienta negra molida
Salsa de chiles rojos
  • 65 g de cebolla
  • 2 chiles morita sin semillas
  • 2 chiles cascabel sin semillas
  • 2 chiles de árbol secos
  • 15 g de aceite
  • 240 g de jitomate guaje cortados en cuartos
  • 2 ramitas de cilantro
  • ½ cucharadita de sal fina
Masa de maíz
  • 200 g de harina de maíz
  • ¼ cucharadita de sal fina
  • 200 - 270 g de agua
    200 - 270 g de caldo de verduras, en tetrapack
Tlacoyitos
  • cebolla blanca fileteada
  • crema ácida
  • cilantro sólo las hojas, para decorar

Wartości odżywcze na 1 porción

Kalorie 176 kcal / 739 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 5 g
Węglowodany 28 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Sód 0 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...