Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de cilantro
- 60 g de epazote, sólo las hojas
- 60 g de quintoniles, sólo las hojas
- 60 g de quelite cenizo, sólo las hojas
- 1200 g de agua
- 3 cucharaditas de sal
- 200 g de harina de maíz nixtamalizado
- 50 g de cebolla
- 1 diente de ajo
- 10 g de chile serrano
- 15 g de aceite
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 827 kJ / 197 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mole de olla vegetariano
1h
Tortitas de ejotes con salsa de chiles rojos
40 min
Caldo de habas con nopales
9 godz.
Mole de olla vegano
45 Min
Ponche
40 min
Tinga de setas
25 Min
Entomatadas de jamaica
50 Min
Tamales de chocolate
1h 10 min
Chilacayotes rellenos con pipián
1h 25min
Entomatado de res con verdolagas
1h
Huauzontles en caldillo de jitomate
50 Min
Hongos con epazote
20 Min