![Sopa de manzana con queso azul y chipotle Sopa de manzana con queso azul y chipotle](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/61560755-BFBA-4059-9F8E-6E3E1E3ADED8/Derivates/D02FF697-7A4C-4C59-B2F2-71CCC9003A3B.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de poro
- 450 g de manzanas, tipo Golden, peladas y descorazonadas
- 30 g de almendras
- 40 g de mantequilla
- 35 g de queso azul
- 30 g de jerez blanco
- 700 g de agua
- 2 cucharaditas de sal gruesa
- crema, para servir
- chiles chipotles adobados, para servir
- pimienta negra molida, para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 739 kJ / 176 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de chile poblano y flor de calabaza
25min
Sopa de queso de cabra
30min
Sopa de poro y papa
30min
Crema de chicharrón
25min
Sopa fría de poro y papa
5 Min
Crema de pimiento con calabacitas
30min
Sopa de jitomate y elote
40min
Sopa de frijol y hoja de aguacate
8h 50min
Crema de jitomate
30min
Crema de calabacita, cilantro y chile
40min
Crema de chile poblano
25min
Sopa de jitomate y queso de cabra
20min