Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 cucharadita de pimienta negra molida
- 400 g de queso panela, (2 piezas de 200 g c/u)
- 2 hojas de plátano, (30 x 30 cm c/u), asadas
- 45 g de epazote
- 1300 g de agua
- 550 g de jitomate
- 40 g de chile cuaresmeño
- 50 g de cebolla
- 1 cucharadita de sal
- 150 g de nopales, cortados en tiras
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 407 kJ / 97 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Calabacitas con elote y cilantro
20min
Chicharrón en salsa verde
35min
Salsa verde cocida
30min
Cazuela de panela con espinacas y caldillo
30min
Caldo de nopales con chile morita
30min
Ensalada de nopales
20min
Chiles rellenos con queso, caldillo, arroz y gelatina de chocolate TM6
45min
Chicharrón en salsa verde
35min
Caldo de camarón
40min
Salsa verde cruda
5min
Salsa verde cruda
5min
Salsa roja de molcajete
10min