Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 chiles poblanos
- 185 g de almendras peladas
- 40 g de aceite de oliva
- 55 g de cebolla, en trozos
- 2 dientes de ajo, pelados
- 400 g de agua
- 1 cdita de concentrado de caldo de pollo
- ½ cdita de sal
- ¼ cdita de comino en polvo, opcional
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1147 kJ / 273 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bistec de res en salsa de chipotle
30 min
Pollo con mole de San Fernando
45 min
Pollo en salsa de almendras
2 godz.
Pollo con mole
1h
Pollo encacahuatado
45 min
Adobo básico
30 min
Pollo con chipotle y nuez de la india
45 min
Clemole morelense
25 min
Pozole negro
1h 15min
Pollo con mole verde
1h
Pescado a la veracruzana
30 min
Pollo con mole almendrado
2 godz.