![Mole ligero de poblano y almendras Mole ligero de poblano y almendras](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/642661D0-10D9-4BDB-9330-5B0ECF8FBB80/Derivates/D3AD7B25-1AA7-420E-A61A-F85E84E29CED.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 chiles poblanos
- 185 g de almendras peladas
- 40 g de aceite de oliva
- 55 g de cebolla, en trozos
- 2 dientes de ajo, pelados
- 400 g de agua
- 1 cdita de concentrado de caldo de pollo
- ½ cdita de sal
- ¼ cdita de comino en polvo, opcional
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1147 kJ / 273 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mole de olla vegano
45min
Crema de chile poblano
25 Min
Chicharrón en salsa verde
35 min
Caldo de camarón
40 min
Sopa de nopales
45min
Crema de calabacita, cilantro y chile
40 min
Caldo de nopales con chile morita
30 min
Jugo de carne al chipotle
55min
Ajillo de chipotle y guajillo
10min
Sopa de setas
35 min
Sopa de hongos con huitlacoche
25 Min
Caldo poblano
35 min