Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 ½ oz pepitas, unsalted
- 2 oz unsalted dry-roasted peanuts
- 3 oz romaine lettuce, cut into pieces
- 5 oz fresh spinach leaves
- 1 green onion, green part only
- 3 sprigs fresh cilantro, leaves only
- 2 sprigs fresh parsley, leaves only
- 1 serrano chili, destemmed, deseeded
- 1 ½ tbsp salt, to taste
- 1 pinch ground cumin
- 2 garlic cloves
- 3 ½ oz yellow onion, cut into pieces
- 14 oz green tomatillos, cut in halves
- 1 oz vegetable oil
- 14 oz water
- 8 chicken legs, skinless
- cooked rice, to serve (see Tip)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2251.8 kJ / 538.2 kcal
- Białko
- 70.2 g
- Węglowodany
- 8.4 g
- Tłuszcz
- 23.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 1678.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spicy Shrimp and Quinoa Bowl
30min
Shrimp and Vodka Penne Pasta
50min
Picadillo a la Habanera (Ground Beef)
1h
Tortilla Soup
25 min
Tomato Soup with Grilled Cheese Second Bowl
40min
Tuna Avocado Bowl
50min
Ropa Vieja Cubana (Cuban Shredded Beef)
4h 20min
Pollo Pibil
1h 30min
Tinga de Pollo (TM6)
40min
Sopa de Pollo (Chicken Soup)
45min
Chicken and Avocado Arepas
1h
Baja-Style Fish Tacos
30min