Urządzenia i Akcesoria
Chicken Mole Verde
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
8 portions
Składniki
-
pepitas unsalted3 ½ oz
-
unsalted dry-roasted peanuts2 oz
-
romaine lettuce cut into pieces3 oz
-
fresh spinach leaves5 oz
-
green onion green part only1
-
fresh cilantro leaves only3 sprigs
-
fresh parsley, leaves only2 sprigs
-
serrano chili destemmed, deseeded1
-
salt to taste1 ½ tbsp
-
ground cumin1 pinch
-
garlic cloves2
-
yellow onion cut into pieces3 ½ oz
-
green tomatillos cut in halves14 oz
-
vegetable oil1 oz
-
water14 oz
-
chicken legs, skinless8
-
cooked rice to serve (see Tip)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1678.1 mg
Białko
70.2 g
Kalorie
2251.8 kJ /
538.2 kcal
Tłuszcz
23.8 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
8.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Cancun Mexico
10 Przepisów
Stany Zjednoczone
Stany Zjednoczone
Może spodoba Ci się również...
Carnitas
50 min
Maple Glazed Chicken with Acorn Squash and Rice
1 godz. 10 min
Almond Crusted Salmon with Asparagus Pappardelle
35 min
Lemon Ricotta Pasta with Chicken
35 min
Maple Teriyaki Salmon with Rice and Broccoli
1 godz. 5 min
Lemon Garlic Chicken
30 min
Peruvian Steak Bowl with Aji Verde
1 godz.
Mediterranean Chicken
35 min
Sweet and Sour Beef Short Ribs
30 min
Black Rice Bowl with Chicken and Mushrooms
40 min
Spicy Szechuan Shrimp and Broccoli
40 min
Meat Sauce
1 godz. 45 min