Chicken Mole Verde

Chicken Mole Verde

4.4 10 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
8 portions

Składniki

  • pepitas unsalted
    3 ½ oz
  • unsalted dry-roasted peanuts
    2 oz
  • romaine lettuce cut into pieces
    3 oz
  • fresh spinach leaves
    5 oz
  • green onion green part only
    1
  • fresh cilantro leaves only
    3 sprigs
  • fresh parsley, leaves only
    2 sprigs
  • serrano chili destemmed, deseeded
    1
  • salt to taste
    1 ½ tbsp
  • ground cumin
    1 pinch
  • garlic cloves
    2
  • yellow onion cut into pieces
    3 ½ oz
  • green tomatillos cut in halves
    14 oz
  • vegetable oil
    1 oz
  • water
    14 oz
  • chicken legs, skinless
    8
  • cooked rice to serve (see Tip)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1678.1 mg
Białko 70.2 g
Kalorie 2251.8 kJ / 538.2 kcal
Tłuszcz 23.8 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Węglowodany 8.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...