Urządzenia i Akcesoria
Chicken Mole Verde
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
8 portions
Składniki
-
pepitas unsalted3 ½ oz
-
unsalted dry-roasted peanuts2 oz
-
romaine lettuce cut into pieces3 oz
-
fresh spinach leaves5 oz
-
green onion green part only1
-
fresh cilantro leaves only3 sprigs
-
fresh parsley, leaves only2 sprigs
-
serrano chili destemmed, deseeded1
-
salt to taste1 ½ tbsp
-
ground cumin1 pinch
-
garlic cloves2
-
yellow onion cut into pieces3 ½ oz
-
green tomatillos cut in halves14 oz
-
vegetable oil1 oz
-
water14 oz
-
chicken legs, skinless8
-
cooked rice to serve (see Tip)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1678.1 mg
Białko
70.2 g
Kalorie
2251.8 kJ /
538.2 kcal
Tłuszcz
23.8 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
8.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Cancun Mexico
10 Przepisów
Stany Zjednoczone
Stany Zjednoczone
Może spodoba Ci się również...
Mushroom Herb Parboiled Rice
1 godz.
Coconut Lime Cashew Jasmine Rice
35 min
Buddha Bowl with Chicken
1 godz.
Shrimp Orzo with Peas
30 min
Lemon Garlic Chicken
30 min
Mushroom Ragu with Zoodles
40 min
Stuffed Chicken with Peanut Pipián
50 min
Roasted Vegetables with Farro and Lemon Feta Dressing (Ben)
55 min
Shrimp Pasta Salad with Cilantro Pesto
35 min
Baja-Style Fish Tacos
30 min
Pollo Pibil
1 godz. 30 min
Tinga de Pollo
40 min