
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 ½ oz pepitas unsalted
- 2 oz unsalted dry-roasted peanuts
- 3 oz romaine lettuce cut into pieces
- 5 oz fresh spinach leaves
- 1 green onion green part only
- 3 sprigs fresh cilantro leaves only
- 2 sprigs fresh parsley, leaves only
- 1 serrano chili destemmed, deseeded
- 1 ½ tbsp salt to taste
- 1 pinch ground cumin
- 2 garlic cloves
- 3 ½ oz yellow onion cut into pieces
- 14 oz green tomatillos cut in halves
- 1 oz vegetable oil
- 14 oz water
- 8 chicken legs, skinless
- cooked rice to serve (see Tip)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 538.2 kcal / 2251.8 kJ
- Białko
- 70.2 g
- Tłuszcz
- 23.8 g
- Węglowodany
- 8.4 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Sód
- 1678.1 mg