Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 oz ancho chilies, stems and seeds removed, cut into pieces (1 in.)
- 1 oz dried guajillo chilies, stems and seeds removed, cut into pieces (1 in.)
- 1 cinnamon stick
- 5 allspice berries
- 1 tsp whole black peppercorns
- 1 tsp dried Mexican oregano
- 1 tsp dried marjoram
- 1 tsp dried thyme
- 3 tsp salt, to taste, divided
- 5 ½ oz white onions, cut into pieces
- 2 garlic cloves
- 33 oz water
- 1 oz apple cider vinegar
- 5 ½ oz Mexican chocolate, cut into pieces (1 in.)
- 6 chicken leg quarters, skin on, bone in
- sesame seeds, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1858 kJ / 444 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Błonnik
- 10 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spanish Tortilla - Tortilla Española
45 分钟
Prosciutto and Provolone Risotto
30 min
Spinach and Artichoke Dip
20 min
Chimichurri Pork Filet with Warm Rice Salad
13h 20min
Tuna Tartare
40 分钟
Watermelon and Salmon Ceviche Stack
30 min
Salmon with Ginger Sauce and Spiced Cashews
45 分钟
Caesar Salad
30 min
Squid Ink Pappardelle with Lobster and Saffron Broth
1h
Tomatillo Salsa
20 min
Picadillo (Texas Hash)
40 分钟
Tortilla Soup
25 分钟