Chicken Mole

Chicken Mole

3.9 15 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 portions

Składniki

  • ancho chilies stems and seeds removed, cut into pieces (1 in.)
    3 oz
  • dried guajillo chilies stems and seeds removed, cut into pieces (1 in.)
    1 oz
  • cinnamon stick
    1
  • allspice berries
    5
  • whole black peppercorns
    1 tsp
  • dried Mexican oregano
    1 tsp
  • dried marjoram
    1 tsp
  • dried thyme
    1 tsp
  • salt to taste, divided
    3 tsp
  • white onions cut into pieces
    5 ½ oz
  • garlic cloves
    2
  • water
    33 oz
  • apple cider vinegar
    1 oz
  • Mexican chocolate cut into pieces (1 in.)
    5 ½ oz
  • chicken leg quarters, skin on, bone in
    6
  • sesame seeds to garnish

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 444 kcal / 1858 kJ
Białko 25 g
Tłuszcz 32 g
Węglowodany 24 g
Błonnik 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...