![Entomatadas de jamaica Entomatadas de jamaica](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/61F658B0-22C9-4E14-BA07-D8741BAD554D/Derivates/B4F639FD-8F57-48EE-A261-E93363486D72.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Relleno
- 1000 g de agua
- 125 g de flor de jamaica
- 100 g de cebolla
- 1 diente de ajo
- 20 g de chile serrano
- 30 g de aceite
- 1 cucharadita de sal
- 2 cucharaditas de azúcar
Salsa
- 500 g de jitomate
- 50 g de cebolla
- 20 g de chile cuaresmeño
- 1 cucharadita de sal
Enchiladas
- 200 g de queso panela
- 6 hojas de lechuga orejona
- 600 g de agua
- 18 tortillas de maíz
- 60 g de aceite
- 100 g de crema ácida, para servir
- 3 rábanos, en rodajas delgadas, para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1915 kJ / 456 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Carnitas de atún
40 min
Tinga de col
35 min
Enchiladas poblanas veganas
40 min
Hongos al pastor
20 Min
Ceviche de pepino y jícama
10 min
Chilaquiles divorciados
1 Std.
Tacos de flor de Jamaica
1 Std.
Enmoladas rellenas de plátano macho
30 Min
Barbacoa de hongos
30 Min
Calabacitas con elote y cilantro
20 Min
Tortitas de ejotes con salsa de chiles rojos
40 min
Enfrijoladas
30 Min