Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 piernas de pollo sin piel
- 1500 g de agua
- 5 chiles pasilla, asados y sin rabo
-
1
chile mulato, asado y sin rabo
lub 1 chile ancho, asado y sin rabo - 3 de pimienta gorda, asadas
- 5 de pimienta negra entera, asadas
- 1 clavo de olor, asado
- 1 cucharada de ajonjolí blanco
- 2 dientes de ajo, asados
- 1 g de cebolla, asada
- 100 g de almendras, asadas
- 1 rama de canela, asada
- 50 g de manteca de cerdo
- 40 g de chocolate
- 2 cdita de sal gruesa
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2142 kJ / 510 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 44 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caldo tlalpeño
1 Std. 20 Min
Cochinita pibil
4h
Salsa de ajonjolí y chiles secos
5 Min
Enchiladas de mole rojo
1 Std.
Pozole Rojo
1 Std. 30 Min
Birria de res estilo Jalisco
1h 45min
Tradicional barbacoa hidalguense
3 Std.
Chiles en nogada
1 Std.
Mole Negro
2h
Gorditas de chicharrón
2h
Pollo con mole almendrado
2h
Tamales de pollo y salsa verde
2h