Risotto ai fichi e pecorino con cipolla croccante (Bimby Friend)

Risotto ai fichi e pecorino con cipolla croccante (Bimby Friend)

4.0 1 ocena
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
8 porzioni

Składniki

  • 1300 g di acqua
  • 2 cucchiai colmi di dado per brodo vegetale
  • 160 g di pecorino stagionato a pezzi
  • 2 scalogni a metà (60 g circa)
  • 60 g di olio extravergine di oliva
  • 640 g di riso per risotto (es. Carnaroli, Arborio, 14-15 minuti di cottura)
  • 120 g di vino bianco secco
  • 1 cucchiaino di sale
  • 2 cucchiaino di senape
  • 8 fichi freschi, a pezzi (400 g circa)
  • olio per frittura q.b.
  • farina q.b. per infarinare
  • 300 g di cipolla ad anelli (3-5 mm circa)

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 454.9 kcal / 1903 kJ
Białko 11.9 g
Tłuszcz 14.8 g
Węglowodany 73.1 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 4.7 g
Sód 619.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...