Pici all'etrusca

Pici all'etrusca

4.9 7 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
4 porzioni

Składniki

Pici
  • 400 g di farina tipo 0 + q.b.
  • 220 g di acqua
  • 1 cucchiaino di olio extravergine di oliva
  • 1 pizzico di sale
Salsa all'etrusca
  • 2 uova fredde di frigorifero
  • acqua sino ad arrivare a 1 l
  • 120 g di pecorino a pezzi (2-3 cm)
  • 2 - 3 spicchi di aglio
  • 80 g di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
  • 10 g di menta fresca le foglie lavate ed asciugate
  • 10 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 120 g di olio extravergine di oliva
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
Terminare la preparazione
  • pecorino grattugiato (opcjonalnie) a piacere
  • pepe nero macinato (opcjonalnie) a piacere

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 975.2 mg
Białko 23 g
Kalorie 3261 kJ / 779 kcal
Tłuszcz 44.3 g
Błonnik 3.2 g
Tłuszcz nasycony 10.8 g
Węglowodany 76.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...