Tartine di pane con i semi e mousse al formaggio

Tartine di pane con i semi e mousse al formaggio

5.0 2 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
8 porzioni

Składniki

Impasto
  • 300 g di acqua
  • 10 g di lievito di birra fresco
  • 250 g di farina manitoba
  • 350 g di farina tipo 00
  • 10 g di sale
  • 10 g olio extravergine di oliva
  • 1 cucchiaino zucchero
  • 2 - 3 cucchiai di semi misti
Mousse al formaggio
  • 1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
    2 pizzichi di aglio in polvere
  • 1 mazzetto di erbe aromatiche fresche miste
  • 250 g di formaggio spalmabile
  • 200 g di ricotta fresca ben scolata
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
Terminare la preparazione
  • olio extravergine di oliva q.b.
  • foglie di menta q.b.

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 740 mg
Białko 14 g
Kalorie 1763.1 kJ / 421.4 kcal
Tłuszcz 15.7 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 6.2 g
Węglowodany 59.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...