Osłona noża miksującego jest potrzebna.

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest osłona noża miksującego. Dowiedz się więcej

Vitello sottovuoto con patate e mele croccanti
TM6

Vitello sottovuoto con patate e mele croccanti

4.7 (26 ocen)

Składniki

  • 6 fette di pancetta
  • 500 g di carne di vitello in un unico pezzo, senza ossa
  • 2 pizzichi di sale
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato
  • 1600 g di acqua
  • 10 g di succo di limone
  • 2 rametti di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati

Mele e patate al forno

  • 400 g di mela, qualsiasi tipo a fette (2 mm)
  • 400 g di patate a fette (2 mm)
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • ½ cucchiaino di sale
  • ½ cucchiaino di pepe nero macinato

Salsa

  • 50 g di carota, pelata e a pezzi (3 cm)
  • 30 g di sedano a pezzi (3 cm)
  • 20 g di cipolla a metà
  • 15 g di burro
  • ½ cucchiaino di dado per brodo di carne, sbriciolato
  • 30 g di panna (min. 30% di grassi)

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2423.5 kJ / 579.3 kcal
Białko
33.8 g
Węglowodany
35 g
Tłuszcz
34.3 g
Tłuszcz nasycony
11.5 g
Błonnik
5.5 g
Sód
863 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy