![Fondant czekoladowy Fondant czekoladowy](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7E728726-051D-46AE-B05A-3CD852D3C48D/Derivates/70B21348-B024-4B4E-8816-A6EFFCCB866A.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao, pokrojonej na kawałki
- 180 g cukru
- 180 g masła, pokrojonego na kawałki
- 50 g mąki pszennej
- 1 szczypta soli
- 3 jajka
-
maliny, świeże, do dekoracji (ok. 150 g)
lub maliny, mrożone, do dekoracji (ok. 150 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1485.2 kJ / 355 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 31.1 g
- Tłuszcz
- 24.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.6 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 39.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brownie z krówkami
50 Min
Fondant czekoladowy
35 min
Tarta czekoladowa
1 godz. 50 min
Czekoladki z masłem orzechowym
1 godz. 10 min
Babeczki z płynnym karmelem
25 Min
Ciasteczka czekoladowe Bena
40 Min
Deser z płynną białą czekoladą
3 Std.
Ciasto z trzech rodzajów czekolady
3 Std.
Tarta czekoladowo-orzechowa bez pieczenia
1 godz. 10 min
Czekoladowe ciasto lodowe z mascarpone i orzechami laskowymi
3h 15min
Ciasteczka z białą czekoladą
25 Min
Ciasto czekoladowe
50 Min