Fondant czekoladowy

Fondant czekoladowy

4.8 926 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 50 min
10 porcji

Składniki

  • gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
    200 g
  • cukru
    180 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    180 g
  • mąki pszennej
    50 g
  • soli
    1 szczypta
  • jajka
    3
  • maliny, świeże do dekoracji (ok. 150 g)
    maliny, mrożone, do dekoracji (ok. 150 g)

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 355 kcal / 1485.2 kJ
Białko 3.9 g
Tłuszcz 24.4 g
Węglowodany 31.1 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 14.6 g
Sód 39.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...