Urządzenia i Akcesoria
Fondant czekoladowy
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 50 min
10 porcji
Składniki
-
200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
-
180 g cukru
-
180 g masła pokrojonego na kawałki
-
50 g mąki pszennej
-
1 szczypta soli
-
3 jajka
-
maliny, mrożone, do dekoracji (ok. 150 g)maliny, świeże do dekoracji (ok. 150 g)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
39.3 mg
Białko
3.9 g
Kalorie
1485.2 kJ /
355 kcal
Tłuszcz
24.4 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
14.6 g
Węglowodany
31.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ATELIER CZEKOLADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tarta czekoladowa
1h 50min
Markiza czekoladowa
2h 25min
Karmelowe fondant
15min
Ciasto czekoladowe
50min
Płynące ciasto czekoladowe z wędzonym twarogiem
30min
Mini ciasta czekoladowe z Varomy
1h
Portugalskie mini tarty z kremem budyniowym (pasteis de nata)
2h
Pisco sour
10min
Brownie z malinami Justyny Bernaciak
1h 10min
Fondant czekoladowy w kokilkach
35min
Ciasteczka z białą czekoladą
25min
Płynące ciasto czekoladowe (lava cake)
40min