Fondant czekoladowy
TM6 TM5

Fondant czekoladowy

4.8 (820 ocen)

Składniki

  • 200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao, pokrojonej na kawałki
  • 180 g cukru
  • 180 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 50 g mąki pszennej
  • 1 szczypta soli
  • 3 jajka
  • maliny, świeże, do dekoracji (ok. 150 g)
    lub maliny, mrożone, do dekoracji (ok. 150 g)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1485.2 kJ / 355 kcal
Białko
3.9 g
Węglowodany
31.1 g
Tłuszcz
24.4 g
Tłuszcz nasycony
14.6 g
Błonnik
2.3 g
Sód
39.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy