Burgery wołowe z kozim serem i chutneyem z czerwonej cebuli

Burgery wołowe z kozim serem i chutneyem z czerwonej cebuli

4.8 421 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
10 porcji

Składniki

Kotlety wołowe
  • czerwonej cebuli przekrojonej na pół
    60 g
  • ząbki czosnku
    1 - 2
  • oleju
    20 g
  • mięsa wołowego, mielonego (patrz wskazówka)
    900 g
  • sosu Worcestershire
    30 g
  • sosu sojowego
    30 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
Cebulowy chutney
  • czerwonej cebuli przekrojonej na pół
    500 g
  • białego octu winnego
    50 g
  • czerwonego wina
    200 g
  • soku pomarańczowego
    100 g
  • cukru trzcinowego, nierafinowanego
    30 g
  • żurawiny, suszonej
    50 g
  • białej gorczycy
    1 łyżeczka
  • owoce jałowca
    2
  • soli
    ¾ - 1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
Burgery
  • olej do natłuszczenia
  • bułek do hamburgerów (patrz wskazówka)
    10
  • sól do oprószenia burgerów
  • koziego sera, miękkiego pokrojonego w cienkie plastry
    300 g
  • musztardy
    5 łyżeczek
  • roszponka (ok. 80 g), do środka burgerów
    rukola, (ok. 80 g), do środka burgerów

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 644 kcal / 2695 kJ
Białko 33 g
Tłuszcz 33 g
Węglowodany 51 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...