Burgery wołowe z kozim serem i chutneyem z czerwonej cebuli

Burgery wołowe z kozim serem i chutneyem z czerwonej cebuli

4.8 424 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
10 porcji

Składniki

Kotlety wołowe
  • 60 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • 20 g oleju
  • 900 g mięsa wołowego, mielonego (patrz wskazówka)
  • 30 g sosu Worcestershire
  • 30 g sosu sojowego
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Cebulowy chutney
  • 500 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
  • 50 g białego octu winnego
  • 200 g czerwonego wina
  • 100 g soku pomarańczowego
  • 30 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 50 g żurawiny, suszonej
  • 1 łyżeczka białej gorczycy
  • 2 owoce jałowca
  • ¾ - 1 łyżeczka soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Burgery
  • olej do natłuszczenia
  • 10 bułek do hamburgerów (patrz wskazówka)
  • sól do oprószenia burgerów
  • 300 g koziego sera, miękkiego pokrojonego w cienkie plastry
  • 5 łyżeczek musztardy
  • roszponka (ok. 80 g), do środka burgerów
    rukola, (ok. 80 g), do środka burgerów

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 644 kcal / 2695 kJ
Białko 33 g
Tłuszcz 33 g
Węglowodany 51 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...