Urządzenia i Akcesoria
Burgery wołowe z kozim serem i chutneyem z czerwonej cebuli
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
10 porcji
Składniki
Kotlety wołowe
-
60 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
20 g oleju
-
900 g mięsa wołowego, mielonego (patrz wskazówka)
-
30 g sosu Worcestershire
-
30 g sosu sojowego
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Cebulowy chutney
-
500 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
50 g białego octu winnego
-
200 g czerwonego wina
-
100 g soku pomarańczowego
-
30 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
50 g żurawiny, suszonej
-
1 łyżeczka białej gorczycy
-
2 owoce jałowca
-
¾ - 1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Burgery
-
olej do natłuszczenia
-
10 bułek do hamburgerów (patrz wskazówka)
-
sól do oprószenia burgerów
-
300 g koziego sera, miękkiego pokrojonego w cienkie plastry
-
5 łyżeczek musztardy
-
rukola, (ok. 80 g), do środka burgerówroszponka (ok. 80 g), do środka burgerów
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
33 g
Kalorie
2695 kJ /
644 kcal
Tłuszcz
33 g
Błonnik
4 g
Węglowodany
51 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
GRILL
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Burgery wołowe w razowej bułce
2 godz.
Burgery z chorizo, guacamole i granatem
2 godz.
Burger wołowy
20 min
Burgery z plastrami grillowanej wołowiny, pastą z dyni i rukolą
1 godz. 35 min
Tajski burger
55 min
Burgery z łódeczkami z batatów
1 godz. 40 min
Burgery z indyka z karmelizowaną cebulą i papryką
30 min
Burgery z szarpaną wieprzowiną (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 50 min
Burger DELUXE
2 godz. 15 min
Grillowane żeberka w słodko-kwaśnym sosie BBQ
2 godz. 30 min
Sos hamburgerowy
5 min
Bułki do hamburgerów
3 godz.