
Urządzenia i Akcesoria
Burgery wołowe z kozim serem i chutneyem z czerwonej cebuli
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
10 porcji
Składniki
Kotlety wołowe
-
czerwonej cebuli przekrojonej na pół60 g
-
ząbki czosnku1 - 2
-
oleju20 g
-
mięsa wołowego, mielonego (patrz wskazówka)900 g
-
sosu Worcestershire30 g
-
sosu sojowego30 g
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
Cebulowy chutney
-
czerwonej cebuli przekrojonej na pół500 g
-
białego octu winnego50 g
-
czerwonego wina200 g
-
soku pomarańczowego100 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego30 g
-
żurawiny, suszonej50 g
-
białej gorczycy1 łyżeczka
-
owoce jałowca2
-
soli¾ - 1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
Burgery
-
olej do natłuszczenia
-
bułek do hamburgerów (patrz wskazówka)10
-
sól do oprószenia burgerów
-
koziego sera, miękkiego pokrojonego w cienkie plastry300 g
-
musztardy5 łyżeczek
-
roszponka (ok. 80 g), do środka burgerów
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
644 kcal /
2695 kJ
Białko
33 g
Tłuszcz
33 g
Węglowodany
51 g
Błonnik
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

GRILL
11 Przepisów
Polska
Polska