Forel in Parmezaan-macadamia korst met rode bietensalade
TM6 TM5 TM31

Forel in Parmezaan-macadamia korst met rode bietensalade

(Brak ocen)

Składniki

Forel in Parmezaan-macadamia korst

  • 2 zalmforelfilets (± 200 g)
  • ¼ tl zout
  • ¼ tl gemalen peper
  • 1 citroen, 1 stuk schil (1 x 2 cm) en het sap
    lub 1 sinaasappel, 1 stuk schil (1 x 2 cm) en het sap
  • 40 g Parmezaanse kaas, in stukken
  • 40 g macadamia noten, gegrild en gezouten
  • 10 g zachte boter
  • 1 tl gedroogde tijm

Rode bietensalade

  • 160 g rode bieten (1-2 bieten), in stukken
  • 1 appel (± 100 g), in vieren gesneden
  • 100 g wortelen (1-2 wortelen), in stukken
  • 70 g peterseliewortel (1-2 peterselie), fijngehakt
  • 10 g olijfolie
  • ½ tl zout
  • ½ tl gemalen peper

Wartości odżywcze
na 1 portie
Kalorie
2499 kJ / 597 kcal
Białko
53 g
Węglowodany
25 g
Tłuszcz
31 g
Błonnik
7.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy