Osłona noża miksującego jest potrzebna.

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest osłona noża miksującego. Dowiedz się więcej

Bloemkool korma
TM6

Bloemkool korma

5.0 (1 ocena)

Składniki

  • 50 g amandelschilfers
  • 30 g maïzena (zetmeel)
  • 600 g bloemkool, op zijn geheel
  • 1000 g water
  • 3 volle tl groentebouillonpasta
    lub 3 groentebouillonblokjes (elk voor 0,5 l)
  • 250 g tomaten passata
  • 150 g Indiase currypasta, type korma
  • 180 g Griekse yoghurt, en iets meer om te besprenkelen
  • 120 g room
  • 1 tl zout
  • 80 g tomaten, zaadjes verwijderd
  • 1 verse groene chilipeper
  • verse koriander, om te bestrooien
  • 4 stuk Indiase currypasta, om op te dienen
  • rijst, om op te dienen

Wartości odżywcze
na 1 portie
Kalorie
2170.2 kJ / 518.7 kcal
Białko
16.5 g
Węglowodany
51.6 g
Tłuszcz
31 g
Tłuszcz nasycony
10.1 g
Błonnik
11.2 g
Sód
2404.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy