Bloemkool korma

Bloemkool korma

5.0 1 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
4 porties

Składniki

  • amandelschilfers
    50 g
  • maïzena (zetmeel)
    30 g
  • bloemkool op zijn geheel
    600 g
  • water
    1000 g
  • groentebouillonpasta
    3 volle tl
    3 groentebouillonblokjes (elk voor 0,5 l)
  • tomaten passata
    250 g
  • Indiase currypasta type korma
    150 g
  • Griekse yoghurt en iets meer om te besprenkelen
    180 g
  • room
    120 g
  • zout
    1 tl
  • tomaten zaadjes verwijderd
    80 g
  • verse groene chilipeper
    1
  • verse koriander om te bestrooien
  • Indiase currypasta om op te dienen
    4 stuk
  • rijst om op te dienen

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Sód 2404.1 mg
Białko 16.5 g
Kalorie 2170.2 kJ / 518.7 kcal
Tłuszcz 31 g
Błonnik 11.2 g
Tłuszcz nasycony 10.1 g
Węglowodany 51.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...